Gázos hőlégfúvó – ideális körülmények a munkaterületen

Hiába ért véget a nyár, az építőipari, kivitelezési munkák az őszi-téli időszakban sem állhatnak le.
Gázos hőlégfúvó – ideális körülmények a munkaterületen

Ekkortájt azonban esetenként már jóval zordabb körülményekkel érdemes számolni, melyek ellen nem árt valamilyen módon fellépni. Szerencsére erre is megvannak a megfelelő eszközök.

Optimális munkakörülmények

A kivitelezési munkák és általában a legtöbb szakmunka már önmagában is számos nehézséget hordoz. A precíz munkavégzésnek komoly tétje van ugyanis, hiszen a nem megfelelően kivitelezett feladatok akár későbbi munkafázisok során is problémát okozhatnak. Az esetleges hibákat sokszor nem is a szakértelem hiány, hanem a nem optimális munkakörülmények okozzák. Tény, hogy egy munkaterület infrastruktúrája még kevésbé fejlett, de bizonyos alapvető körülményekre ettől függetlenül is érdemes figyelni.

Ilyen például a munkaterület hőmérséklete, mely minden évszakban sarkalatos kérdés. A nyári meleg ellen valamivel nehezebb védekezni, főleg, ha a feladatok nyílt területekre szólítják a dolgozókat. Ez esetben megfelelő folyadékpótlással, időszakos pihenőkkel és némi árnyék vagy légmozgás előidézésével javíthatók a környezeti feltételek. Jelenleg azonban inkább az őszi-téli hideg kérdése a releváns, melyre egy sokkal egyszerűbb megoldás létezik. A gázos hőlégfúvó Állványbázis által kínált opciói éppen erre képesek.

Mobilis fűtési megoldás

Egy gázos hőlégfúvó esetén már az elnevezés sem árul zsákbamacskát. Így tehát ezek az eszközök valóban gázzal működő, meleg levegő előállítására és fújására alkalmas berendezések. Ám ami fontosabb, hogy kifejezetten kompakt és hatékony megoldást jelentenek az őszi-téli munkakörülmények optimalizálására. Tekintve, hogy a fűtés a legritkább esetben megoldott egy munkaterületen, erről sokszor a dolgozóknak kell gondoskodniuk. A gázos hőlégfúvó segítségével ez sem probléma.

Árammal működő társaikkal ellentétben ezek a berendezések egy PB-gáz palackról működtethetők, így a már említett infrastrukturális hiányosságok sem állhatnak a meleg levegő útjába. A gázos hőlégfúvó kompakt mérete ellenére is komoly fűtési teljesítménnyel bír, így akár viszonylag nagy terek fűtésére is képes. Gázos működéséből fakadóan egyébként nem is ajánlott kisebb zárt terekben való használata, hiszen a levegő minőségét könnyen leronthatja.

Alternatív alkalmazási módok

Joggal merülhet persze fel a kérdés, hogy érdemes e beszerezni egy gázos hőlégfúvót csak azért, hogy a téli időszakban megoldjuk munkaterületek fűtését. Sokak számára már erre is egyértelmű igen a válasz, ám mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a berendezés más feladatokra is alkalmas lehet. Sokszor használják például frissen burkolt vagy festett falfelületek szárítására. Párásabb, hűvösebb időben ez ugyanis nehezebb, a gázos hőlégfúvó azonban képes rásegíteni a folyamatra.

Az eszköz egy kevésbé ismert, ám szintén gyakran alkalmazott felhasználási módja a rovarirtáshoz kötődik. Segítségével ugyanis könnyedén kiűzhetjük a különböző fa felületekben, falakban, résekben megbúvó kártevőket, mely a területek előkészítése során is hasznos. Egy gázos hőlégfúvó tehát valóban megfelel annak, amire a neve kötelezi, ám az általa előállított hő számos módon hasznosítható. A tél közeledtével azonban mindenképpen érdemes kiemelni, mint kompakt és mobilis fűtési megoldást.

Kapcsolódó cikkek

Így változtatja meg a technológia az építőipart

Hogyan változtatja meg a technológia az építőipart?

Az átalakulás már zajlik, de mit várhatunk a jövőben?

3d-nyomtatas-az-epitoiparban

Miért nem elterjedtebb a 3D nyomtatás az építőiparban?

Gyorsan fejlődő technológia, mégsem túl gyakori.