Mobilház vs. panellakás? Melyiket válaszd? Ismerd meg a panellakás, valamint a mobilház előnyeit és hátrányait és dönts felelősségteljesen!

A mobilház vs. panellakás közötti hasonlóságok és különbségek sokakat foglalkoztatnak.
Mobilház vs. panellakás? Melyiket válaszd? Ismerd meg a panellakás, valamint a mobilház előnyeit és hátrányait és dönts felelősségteljesen!

Ugyan kialakításban a két egység teljes mértékben eltér egymástól, mégis megvannak azok a tulajdonságok, amelyek egyeznek és azok is, amelyek szöges ellentétei egymásnak. Melyik megoldás áll közelebb hozzád? Melyek a panellakás és melyek a mobilház legnagyobb előnyei, valamint elbizonytalanító hátrányai? Olvass tovább és tudj meg többet a lehetőségekről!

Mobilház vagy panellakás?!

Míg a mobilházak segítségével összhangba kerülhetsz a környezeteddel, átérezheted az általuk nyújtott szabadságérzetet és megtapasztalhatod az egyszerűbb, de mégis kényelmes és fenntartható életmódot - mindezt kifejezetten kedvező áron.

Addig a nagyvárosi panellakások vonzó lehetőséget jelenthetnek azok számára, akik alacsonyabb áron, kedvezőbb fenntartási feltételek között szeretnének élni, ráadásul közel a munkahelyükhöz. Ugyan a panellakások árnövekedése nem volt annyira jelentős az elmúlt évben, mint a kertes házak esetében, így költséghatékonyabb, de a mobilházakhoz képest mégis drágább megoldásnak számítanak.

Mobilházak: a természetbe menekülés eszközei

Egyre nő azoknak az egyéneknek a tábora, akik szeretnének kiszakadni a nyüzsgő és ingerekkel teli nagyvárosi létből, megszabadulni a rohanó és tömött mindennapoktól és a stresszes nagyvárosoktól. Akik szeretnének csendben és egy békésebb környezetben élni, közel a természethez és távol a zavaró szomszédoktól. Ez a vágy lehet átmeneti, de az is lehet, hogy egy picit több időt töltenél egy mobilházban ahhoz, hogy felszabadulj, kikapcsolj és végre megpihenj.

A nagyfokú mobilitásnak örvendő mobilházak telepítéséhez csupán egy megfelelő adottságokkal rendelkező telekre lesz szükséged, amely megfelel elvárásaidnak és illeszkedik elképzeléseidbe.

A panellakások jellemzői

A panellakások is sokak elképzelései között szerepel, annak olcsóbb beszerzési és fenntartási költségeinek köszönhetően. Azoknak, akiknek a panellakás nyújtotta környezet idegen, kifejezetten óckodnak attól, hogy ennyi emberrel éljenek ‘ egy fedél alatt’, azonban ez a félelem nem minden esetben megalapozatlan. Panellakásoknál valóban közelebb van a vártnál a szomszéd és egyes otthonoknál a vékonyabb falak miatt egy-egy hangosabb tevékenység áthallatszik, de megvannak a maga előnyei.

A lakások elrendezés szempontjából kiemelkedően praktikusak. Úgy tervezték azokat, hogy a kisebb terek is tökéletesen kihasználhatók legyen. A tévhittel ellentétben a panellakásokból is ki lehet hozni a maximumot és modern bútorokkal, jelenleg trendi burkolatokkal könnyen feldobható a belső tér.

Mobilház vs. panellakás

A mobilházak olyan telken is elhelyezhetők, amelyek természetközeli környezetben vannak, távol a városoktól, kisebb-nagyobb településektől. A lényeg, hogy a mobilházat szállító darus autó könnyen megközelíthesse a területet. Ugyan a telket meg kell vásárolnod vagy ki kell bérelned, de nem kell tekintélyes összegeket szánnod az építkezésre. A mobilházak beszerzési költsége kedvező. A víz és az áram telekre történő bevitelét követően pedig már telepíthetővé is válik.

Nem muszáj azonban beavatkozást sem tenni a környezetedben, hiszen teljesen önfenntartóvá is varázsolhatod a mobilházat napelem, fúrt kút, komposzt WC és esővízgyűjtő tartály segítségével, tudatos energiafelhasználás mellett.

A panellakásokkal ellentétben a mobilházak mellett szólhat a függetlenség, a természetközeli lakhatási lehetőség, az energiatakarékos működés, valamint a mozgathatóság. Amennyiben szeretnéd te is kipróbálni milyenek a mindennapok egy modern, felszerelt és mégis energiatakarékos működésű mobilházban, akkor fordulj bátran az Ecomodul szakértői csapatákhoz, akik készséggel állnak rendelkezésedre!

És nemcsak a házunk lehet mobilis, a székhelyünk is, ha kft-t alapítunk.

Kapcsolódó cikkek

Építkezés menete lépésről-lépésre

Építkezés menete lépésről-lépésre

Egy családi ház építése életünk legnagyobb vállalkozása és nem csak anyagi szempontból.

Gázos hőlégfúvó – ideális körülmények a munkaterületen

Gázos hőlégfúvó – ideális körülmények a munkaterületen

Hiába ért véget a nyár, az építőipari, kivitelezési munkák az őszi-téli időszakban sem állhatnak le.