Alkoss maradandót konyhádban gránit munkapulttal

Nem csoda, hogy napjainkban is a gránit konyhapult az egyik legnépszerűbb választás a konyhában.
Alkoss maradandót konyhádban gránit munkapulttal

A magmás kőzet az egyik legkeményebb anyag a Földön, vagyis rendkívül tartós és könnyen karbantartható. Ráadásul a tévhitekkel ellentétben, nem unalmas, mivel széles színskálával rendelkezik, és számtalan mintázatban fellelhető. Ráadásul - ami napjainkban egyre jobban felértékelődik -, 100 %-ban természetes anyag.

A megfelelő munkalap kiválasztása az egyik legnehezebb feladat konyhánk felújításánál, vagy tervezésénél. A konyhapult az egyik legmarkánsabb része a helyiségnek, így mutatósnak és stílusosnak kell lennie, mivel meghatározza otthonunk hangulatát. Emellett pedig folyamatos és erőteljes használatnak van kitéve, ami miatt rendkívül strapabírónak is kell lennie. A természetes kövek - amiből a gránit keménységét tekintve kiemelkedik - mindkét területen remekel.

Lássuk a részleteket!

Miért jó választás a gránit munkalap?

Hőálló

A gránit munkalapok rendkívül hőállóak, ami nem véletlen, hiszen a vulkanikus tevékenységeknek köszönhetjük ezt a szinte tökéletes anyagot. A gránit nem olvad és nem hólyagosodik hő hatására. Bátran letehetjük a konyhapultra a forró serpenyőt vagy tepsit.

Karcálló

A gránitot az egyik legkeményebb anyagként tartják számon, aminek köszönhetően kevés más anyag van, ami képes kárt tenni. Ez a tulajdonsága pedig rendkívül jól jön a konyhában. Akár vághatunk is a gránit munkalapon, bár a kés érdekében ezt nem ajánljuk.

Könnyen karbantartható

Ha a gránit munkalapot szakszerűen építjük be, akkor későbbiekben nagyon kevés figyelmet kell rá fordítani. Használat után egy meleg, enyhén szappanos ronggyal egyetlen mozdulattal tisztára moshatjuk. Megfelelő tömítőanyag használata mellett legfeljebb 7-10 év múlva kell ennél többet foglalkozni vele.

Természetes és fenntartható


Egészségünk és környezetünk egyaránt meghálálja, ha csökkentjük kitettségünket a vegyi anyagoknak. A gránitnál nincs természetesebb választás, mivel kitermelése és feldolgozása nem igényel semmilyen kémia anyag, vagy adalékot. A kibányászott gránitot kizárólag fizikai eljárásnak vetik alá, mielőtt beépítésre kerül. Emellett a vulkanikus anyagot könnyű újrahasználni, illetve az elhasznált, vagy sérült daraboknak energiahatékonyan lehet újrahasznosítani.

Időtálló stílus

Van valami magával ragadó a gránit megjelenésében, ami utánozhatatlan stílussal ruházza fel konyhát. A magmás kőzet természetes vonzereje gazdag szépséget kölcsönöz otthonának, amelyet semmi mással nem érhet el. Mivel sokféle színben kapható, gyönyörű gránit munkalapjait bármilyen szekrény- és festékszínhez illesztheti. A természetes gránitkő megjelenését, egyedi erezetével, örvényeivel és pöttyözöttségével egyszerűen nem lehet lemásolni. Minden darab más és más, így konyhája igazi, egyedi hangulatot áraszt.

A gránit munkalapoknak van egy különleges varázsa, ami természetes stílussal ruházza fel a konyhát, és bármely hétköznapi helyiségből valami igazán vonzót tud varázsolni. A gránit természetes szépsége olyan gazdag és kifinomult, hogy otthonunknak egyedülálló atmoszférát teremt, amit más anyaggal nem fogunk tudni elérni. Nem véletlen, hogy minden korban a gránit egyet jelentett a stílussal és a gazdagsággal.

Egyedi

A gránit munkalapok számos színben elérhető aminek köszönhetően biztosan találni fogunk olyat, ami az elképzelésünkhöz és otthonunkhoz a legjobban illik. Továbbá nemcsak a színnel és az árnyalatokkal variálhatunk, hanem a mintázattal is. Minden egyes gránit darab egyedi erezettel és mintázattal rendelkezik, így biztosak lehetünk abban, hogy konyhapultunk és ezáltal konyhánk egyedi és utánozhatatlan lesz.

Megfizethető

Míg néhány évszázaddal ezelőtt és az ókorban csak a legtehetősebb az uralkodók és a legtehetősebb családok engedhették meg maguknak a gránitot, addig manapság a modern technológiának köszönhetően már megfizethető áron kaphatóak. Főleg a hasonló minőségű mesterséges, vagy részbe mesterséges anyagokkal összehasonlítva. Emellett fontos észben tartani azt is, hogy tartóssága miatt a gránit egy hosszú távú befektetés. Egyrészt, a gránit munkalapok legtöbbször egy életre szólnak, illetve karbantartására se kell jelentős összeget költeni. Másrészt használat mellett sem veszít értékéből az évek során.

Kérjünk szakértői segítséget!

Tagadhatatlan tény, hogy a gránit konyhapultok gyönyörűek és tartósak. Azonban van egy gyenge pontja, amit hiba lenne figyelmen kívül hagyni. A gránit egy porózus anyag, azaz ha nem megfelelően tömített, vagy sérült darabok felszívhatják a kiömlő folyadékot - például a bort, vagy gyümölcsleveket -, ami egyrészt foltot hagyhat, másrészt pedig a pult idő előtti elhasználódásához vezethet. Továbbá ez kedvezhet a baktériumok elszaporodásának is.

Ezért fontos, hogy ha a gránit konyhapult mellett tesszük le a voksunkat, akkor kérjünk szakértői segítséget a kivitelezéshez. Az Amonstone több évtizedes tapasztalattal rendelkezik természetes kövek, többek között mészkő, gránit és márvány forgalmazásában és kivitelezésében. Válogasson prémium minőségű gránit konyhai és fürdőszobai munkalapok között, és kérjen egyedi ajánlatot!

Kapcsolódó cikkek

Ilyen veszélyei vannak a kontármunkáknak

Milyen veszélyei vannak a kontármunkáknak?

Számos humor forrása, de valójában nagyon veszélyes is.

Alkoss maradandót konyhádban gránit munkapulttal

Alkoss maradandót konyhádban gránit munkapulttal

Nem csoda, hogy napjainkban is a gránit konyhapult az egyik legnépszerűbb választás a konyhában.