Milyen veszélyei vannak a kontármunkáknak?

Az előírások betartása különösen fontos az építőiparban.
Ilyen veszélyei vannak a kontármunkáknak

Ki ne ismerne olyan történetet, amiben a szakik komoly károkat okoznak a megrendelők otthonában és idegeiben egyaránt?! Ezek az esetek általában szerencsésen végződnek, mert bár az anyagi és érzelmi kár jelentős, a történetek végén mindig felbukkan valaki, aki szabályosan oldja meg a felmerülő problémát, hárítja el a károkat. De mi van akkor, ha nem? És mi történik olyankor, amikor nem csak a lusta villanyszerelőt vagy a kétbalkezes szaki munkájának a gyümölcsét kell kerülgetni?

A kontármunkák az építőiparban akár életveszélyesek is lehetnek, nem hiába létezik a külső szemlélők számára érthetetlenül sok és bonyolult szabályozás. Komoly biztonsági kockázatokkal jár például, ha silány minőségű alapanyagokkal dolgozik a "szakember". De nem csak az építési anyagok, hanem a munka minősége is fontos, hiszen akár az épület instabilitását, összedőlését is okozhatja, ha nem megfelelő gondossággal készült például egy fal, vagy akár az alapozás. De éppígy tűz- vagy robbanásveszély is fenyegethet a hanyagság miatt.

Szabályok, szabályok, szabályok!

Nem hiába emlegetjük az építőiparban használt előírásokat, szabályozásokat. Amellett, hogy ezek egy iránymutatást is biztosítanak, szerencsére visszatartó erővel is bírnak a legtöbbek számára. A trehány munka emberek életébe kerülhet, de kevésbé súlyos, mégis elriasztó erővel bír, hogy milyen hatással lesznek a vállalkozásra a kiszabott büntetések.

Az iparág gazdasági stabilitására is hatással vannak azok az illegális vállalkozások, amik sokszor jóval kedvezőbb árat kínálnak, mint az ismert cégek. Ezen nem éri meg spórolni, hiszen a rosszabb minőségű munka nem csak veszélyes, de senki nem is vállal rá garanciát. Ezek a megoldások rontják a rendes vállalkozások renoméját is. Arról nem is beszélve, hogy sok esetben ilyenkor olyan munkaerővel dolgoznak, akik számára nem biztosítottak a megfelelő körülmények, de velük szemben sem megkövetelt a valós szakmai tudás megléte.

Kapcsolódó cikkek

Ilyen veszélyei vannak a kontármunkáknak

Milyen veszélyei vannak a kontármunkáknak?

Számos humor forrása, de valójában nagyon veszélyes is.

Alkoss maradandót konyhádban gránit munkapulttal

Alkoss maradandót konyhádban gránit munkapulttal

Nem csoda, hogy napjainkban is a gránit konyhapult az egyik legnépszerűbb választás a konyhában.